top of page

GESCHIEDENIS

De Koninklijke Harmonie De Lustige Vrienden ziet het levenslicht in 1923. Een negenkoppig vriendengroepje leert de eerste beginselen van de notenleer en zet dit na een paar maanden al om in de praktijk. Na de aankoop van enkele instrumenten kan er wekelijks gerepeteerd worden en heeft de Oeselgemse dorpsgemeenschap een eigen bescheiden muziekmaatschappij. Vriendschap was en is nog steeds het hoofddoel.

 

In binnen- en buitenland

De harmonie zoekt niet alleen succes in eigen land, ook in het buitenland leert men De Lustige Vrienden kennen met verbroederingen in het Duitse Hattersheim, het Britse Bristol en het Nederlandse Waubach als hoogtepunten. Daarnaast treden ze veelvuldig op in stoeten in zowel Frankrijk als Duitsland en op VTM krijgen de muzikanten zelfs drie minuten eeuwige roem toebedeeld.  Naar aanleiding van de 75ste verjaardag van de Harmonie stappen de muzikanten het toneelpodium op en brengen een geslaagde uitvoering van de komedie ‘Montje gaat bij het muziek’.

 

Gevarieerd programma

Momenteel telt de harmonie zo’n 50 muzikanten en ze is op verschillende fronten actief.

Naar goede traditie kan u de harmonie met originele marsmuziek op straat horen tijdens plechtigheden, herdenkingen en stoeten. Op deze optredens heeft ons trommelkorps o.l.v. Thierry Mannens een belangrijke rol.

Ons orkest speelt jaarlijks een viertal concerten. De muziek varieert van originele composities voor harmonieorkest over klassiek werk tot bekende pop-of filmmuziek.

De concerten vertalen zich keer op keer in unieke projecten. Zo kon het orkest al samenwerken met dans- en toneelgroepen, koren en buitenlandse muziekverenigingen, maar ook scholen en woonzorgcentra. Het stond zelfs al op het podium van een rockfestival!

 

Mede dankzij een eigen jeugdopleiding kan de harmonie rekenen op een uitgebreide groep muzikanten die zich wekelijks ten volle inzetten om zowel muzikaal als vriendschappelijk een hoog niveau te halen. Op  het palmares van de Koninklijke Harmonie staan 7 provinciale  en 2 nationale titels te pronken.

 

Je merkt het: De Lustige Vrienden zijn van alle markten thuis en houden van een uitdaging! Wil ook jij deel uitmaken van deze vrolijke, muzikale bende? Laat dit gerust weten via delustigevrienden@gmail.com. Wij repeteren op vrijdagavond van 20 u. tot 22 u.

bottom of page