top of page

PIETER MEERSSEMAN

Pieter is actief als dirigent in de blaasmuziekwereld sinds 2006.

 

Hij studeert slagwerk en bastrombone aan het Conservatorium van Antwerpen, doet ervaring op in verschillende orkesten en toert jarenlang mee met het vaste begeleidingsorkest van Helmut Lotti, The Golden Symphonic Orchestra, waarmee Pieter te zien is tijdens de tv-shows en DVD’s.

 

Om zich te vervolmaken in het dirigeren volgt Pieter harmonie- en fanfaredirectie aan het Conservatorium van Tilburg. Met zijn muziekverenigingen behaalt hij o.m. provinciale en nationale Vlamo-titels in Eerste en Tweede Afdeling in 2009 en 2011. Door zijn ervaring met muziekverenigingen kent hij als geen ander het belang van een goede en degelijke jeugdwerking. Zo richt hij het Beselaars Jeugdensemble en het Jakkedoe Kinderorkest (Proven) op.

 

Momenteel is Pieter dirigent van de Koninklijke Harmonie De Lustige Vrienden uit Oeselgem , Koninklijke Harmonie De Eendracht uit Wevelgem en de Koninklijke Harmonie Kunst Veredelt uit Ingelmunster, waar met de juiste groepsmentaliteit muzikaal het onderste uit de kan wordt gehaald. Zo wordt er gepoogd om concerten altijd te vertalen in een uniek project, boeiend voor muzikant én voor publiek. Als er nog tijd over is, componeert en orkestreert hij muziek voor blaasorkest of blazersensemble. 

 

Pieter is als publiekswerker werkzaam bij CO7 (Cultuuroverleg 7, regio Westhoek).

bottom of page