top of page

GERT LIPPENS

Op 7-jarige leeftijd start Gert met privé-muzieklessen op het elektrisch orgel. Als hij 12 is, zet hij z’n eerste stappen aan de muziekacademie van Zulte en Deinze.

 

Onder impuls van zijn schoonbroer en familie treedt Gert in 1985 toe tot het harmonieorkest van Oeselgem en een jaar later tot de harmonie van Zulte.

Halfweg de jaren 90’ wordt een droom werkelijkheid: Gert wordt lid van de gerenommeerde Kortrijk Brass Band en zal er enkele mooie muzikale, leerrijke jaren beleven tot hij de overstap maakt naar Brassband Panta Rhei Gent waarvan hij tot op heden nog steeds deel uitmaakt.  

 

Geïnspireerd door het werken met verschillende dirigenten in verschillende orkesten, voelt Gert de microbe om zelf ook de dirigeerstok ter hand te nemen. Zijn opzet: (jeugdige) muzikanten wegwijs maken in de wonderlijke wereld van het samenspel. Sinds 2001 dirigeert hij de harmonie Sint-Cecilia uit Zulte, een positie die hij nog steeds met volle overgave bekleedt. Gert is ook al enkele jaren hulpdirigent van de Lustige Vrienden en leidt hun Jeugdensemble, het JEO.      

 

Al die muzikale activiteiten doet Gert in zijn vrije tijd want professioneel is hij coördinator in ‘De branding’, een dienstverleningscentrum voor personen met een handicap in Kortrijk.

 

In het JEO is iedere jeugdige muzikant welkom om zich samen met leeftijdsgenoten klaar te stomen tot intrede bij het groot orkest.

bottom of page